Over Rozanne

Rozanne studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Na haar afstuderen was ze o.a. de series Ik Weet Wie Je Bent (2018) Spangas (2018) Flikken Rotterdam (2017) en Vlucht HS13 (2017). De korte films Hotel Oswald (2018) en The Long Reach of Shadow (2016).

Ook was zij te zien in het theater, o.a. in de voorstellingen Richard III bij Toneelgroep Oostpool, Conceptual Romance onder regie van Marcus Azzini en de voorstelling Het Traject onder regie van Merel Smit.

ACHTERGROND

Rozanne werd zowel aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie als op de Toneelschool Arnhem. Nadat zij het eerste jaar in Amsterdam had doorlopen besloot zij de overstap te maken naar de Toneelschool Arnhem.

Binnen haar opleiding was ze drie keer te zien in een productie van Toneelgroep Oostpool. Daarnaast liep Rozanne ook stage in Groningen bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters.

Voor haar afstuderen deed Rozanne een onderzoek naar de dynamiek tussen acteur en regisseur bij het ontwikkelen van een filmpersonage. Hierbij werd ze begeleidt door haar mentor Mijke de Jong. Rozanne ontwierp een onderzoek waarin ze een filmscene door drie regisseurs liet regisseren. Bobby Koek, Nanouk Leopold, Remy van Heugten werkte hieraan mee.

Foto: © Peter van Renesse van Duivenbode